Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas hakeri ASV prezidenta vēlēšanu laikā 2016. gadā uzbrukuši elektroniskajām balsošanas sistēmām vismaz 21 ASV štatā, Senāta izlūkošanas komisijā atklāja Iekšējās drošības vadošais darbinieks Žanete Manfra.

Taču vēlētāju balsis šo darbību rezultātā netika falsificētas, atsaucoties uz Manfras teikto, ziņo "Currenttime".

Senāta komisijas noklausīšanās galvenā tēma bija par Krievijas hakeru uzbrukumiem datorsistēmām un manipulāciju ar sabiedrisko viedokli pirms 2016. gada vēlēšanām.

Krievija noliedz, ka būtu iejaukusies ASV iekšējās lietās, un apgalvo, ka Vašingtona nespēj sniegt pietiekamus pierādījumus par šādiem uzbrukumiem.

Krievijas prezidents Valdimirs Putins iepriekš pieļāva, ka varētu būt kādi "patriotiski noskaņoti" hakeri, kuri seko ziņām un tad uzbrūk tiem, kuri "slikti izsakās par Krieviju". Vēlāk viņš runāja par kiberuzbrukumu iespējamību no ASV iekšienes.

Manfra Senāta komisijā atteicās nosaukt konkrētus kiberuzbrukumiem pakļautos štatus. Taču jautājums par Krievijas hakeru iekļūšanas plašumu un dziļumu dažu štatu vēlēšanu sistēmās izraisīja vietējo un federālo ierēdņu satraukumu, atgādina "Currenttime".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!