Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija trešdien paziņojusi, ka nepaliks atbildi parādā ASV lēmumam paplašināt sankcijas pret Krieviju.

ASV otrdien paziņoja, ka, ņemot vērā Ukrainas konflikta turpināšanos, pievieno sankciju sarakstam vēl 38 cilvēkus un organizācijas, tostarp privāto militāro uzņēmumu "Vagner", motoklubu "Nakts vilki", kā arī par "prezidenta Putina pavāru" dēvētā miljardiera Jevgeņija Prigožina uzņēmumus.

Sankciju saraksts paplašināts, lai nepieļautu sankciju apiešanu un nodrošinātu, ka ASV sankcijas tiek saskaņotas ar citu valstu sankcijām, skaidroja ASV Finanšu ministrija.

"Jaunais amerikāņu solis nepaliks bez atbildes no mūsu puses, tostarp praktisku pretpasākumu formā," paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Ribakovs, piebilstot, ka viņš atcēlis šonedēļ plānoto tikšanos ar ASV valsts sekretāra vietnieku Tomasu Šenonu

Ribakovs sacīja, ka pēc ASV lēmuma par sankciju paplašināšanu atmosfēra nav piemērota šādam dialogam. Šenonam un Ribakovam bija plānotas regulāras tikšanās, lai apspriestu abām valstīm būtiskus jautājumus. ASV Valsts departamenta preses pārstāve paziņoja, ka Savienotās Valstis nožēlo Krievijas lēmumu "novērsties no šādas iespējas apspriest divpusējos šķēršļus, kas traucē ASV-Krievijas attiecības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!