Foto: Reuters/Scanpix
Miris amerikāņu students Oto Vormbīrs, kurš aizvadītajā nedēļā atgriezās dzimtenē pēc 18 mēnešu ieslodzījuma Ziemeļkorejā, vēsta BBC.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Vormbīrs atradās komā kopš ieslodzījuma Ziemeļkorejas spaidu darbu nometnē. Ziemeļkoreja apgalvoja, ka amerikāņu studenta smago stāvokli izraisīja botulisms un miega zāles, bet ārsti ASV šādu versiju apšaubīja.

"Mums ir skumjš pienākums paziņot, ka mūsu dēls, Oto Vormbīrs, ir noslēdzis savu atgriešanos mājās. Savas mīlošās ģimenes tuvumā Oto nomira," teikts ģimenes paziņojumā.

Paziņojumā arī teikts, ka 22 gadus vecais vīrietis nav varējis runāt, redzēt un reaģēt uz verbālām komandām. Ģimene par Vormbīra veselības stāvokli uzzināja tikai tad, kad tuvojās viņa atbrīvošana.

Vormbīrs izcieta 18 mēnešus no viņam piespriesta 15 gadu ieslodzījuma. Viņš tika apcietināts janvāra sākumā, kad mēģināja atstāt Ziemeļkoreju. Students vēlāk atzinās, ka bija paņēmis politisku plakātu no tikai personālam paredzētās zonas Phenjanas viesnīcā, kur uzturējās viņa tūristu grupa.

Vormbīrs ieradās Ziemeļkorejā Jaungada tūrisma braucienā, kuru organizēja Ķīnā bāzētā tūrisma firma "Young Pioneer Tours". Viņš tika aizturēts, kad grupa 2.janvārī devās atpakaļ uz Pekinu.

Ziemeļkorejā aizturēti pašlaik ir trīs citi ASV pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!