Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas aizsardzības ministrija pēta, vai kādā no tās uzbrukumiem 28. maijā Sīrijas pilsētā Rakā nav nogalināts teroristu organizācijas "Daesh" līderis Abu Bakrs al Bagdadi, kā arī aptuveni 330 citi džihādisti.

Ministrijas amatpersonas norāda, ka tās uzlidojuma mērķis bijusi teroristu militārās vadības sanāksme viņu pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" galvaspilsētā.

Patlaban pilsētā iegājuši ASV vadītās starptautiskās koalīcijas atbalstītie kurdu vadītie "Sīrijas Demokrātiskie spēki". Par spīti sīvajai pretestībai, kurdi ziņo, ka viņu kaujinieki jau sasnieguši pilsētas centrā esošās vecpilsētas austrumu vārtus.

Iepriekš Raku bombardējuši gan minētās koalīcijas, gan Krievijas, gan Sīrijas un pat Turcijas gaisa spēki.

Līdz šim jau vairākkārt izskanējuši apgalvojumi, ka pašpasludinātais kalifs un līderis ir miris. Līdz šim gan tam nekādi pierādījumi nav rasti.

Al Bagdadi atrašanās vieta īsti nav bijusi zinām kopš 2014. gadā tika publiskota viņa uzruna Mosulas galvenajā mošejā, pasludinot kalifāta izveidi. Tiek uzskatīts, ka līdz pērnā gada oktobrim, kad ASV vadītās starptautiskās koalīcijas atbalstītie irākiešu spēki uzsāka operāciju Mosulas atgūšanai, viņš uzturējās šajā pilsētā, vēlāk pārcēlies uz Biādžu, bet pēdējā laikā uzturējies Rakā vai Deir ez Zorā.

Jau martā ASV valsts sekretārs Reks Tilersons paziņoja, ka gandrīz visi "Daesh" politiskie un militārie līderi ir nogalināti, un al Bagdadi līdzīgs liktenis sagaida jau tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!