Foto: AP/Scanpix

Vācija un Austrija ceturtdien nosodījušas ASV Senātu par jaunu sankciju piemērošanu Krievijai, apgalvojot, ka tās atstāšot negatīvu ietekmi uz Eiropas uzņēmumiem, kas nodarbojas ar Krievijas dabasgāzes transportēšanu.

Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls un Austrijas premjerministrs Kristiāns Kerns kopīgā paziņojumā norādījuši, ka Vašingtona vēlas dot priekšroku ASV dabasgāzes piegādātājiem uz Eiropas kolēģu rēķina.

ASV Senāts ar lielu balsu vairākumu trešdien atbalstīja likumprojektu, kas paredz vērst pret Krieviju jaunas sankcijas par tās iebrukumu Ukrainā, iesaistīšanos karadarbībā Sīrijā un mēģinājumiem iejaukties Savienoto Valstu vēlēšanās.

Draudēt Eiropas uzņēmumiem ar sankcijām, ja tie piedalās tādos projektos kā "Nord Stream II", piešķir Eiropas un ASV attiecībām jaunu un ļoti negatīvu piegaršu, uzstāj Gabriēls un Kerns.

Tajā pašā laikā pret jauna gāzesvada būvniecību pa Baltijas jūras gultni, kas savienotu Krieviju ar Vāciju, iebilst arī Austrumeiropas valstis.

Tomēr Gabriēls un Kerns aicinājuši ASV atteikties no mēģinājumiem saistīt Krievijas iebrukumu Ukrainā ar Krievijas dabasgāzes piegādēm Eiropai.

"Enerģijas piegāde Eiropai ir Eiropas, nevis Amerikas Savienoto Valstu jautājums!" teikts paziņojumā, ko parakstījuši abi politiķi, kas pārstāv sociāldemokrātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!