Foto: DELFI

Igaunijas prokuratūra noilguma dēļ izbeigusi lietu par Krievijas pilsoņa Dmitrija Gaņina slepkavību 2007. gada aprīlī saistībā ar tā dēvētā Bronzas kareivja pārvietošanu notikušo nekārtību laikā, trešdien ziņo Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR, atsaucoties uz Igaunijas Ziemeļu prokuratūras preses sekretāru.

Viņš sacījis, ka, tā kā ir iestājies desmit gadu noilgums, pēc izmeklēšanas materiālu atkārtotas pārbaudes nolemts lietu slēgt.

Pēdējās ar Gaņina bojāejas apstākļiem saistītās izmeklēšanas darbības veiktas pērn septembrī, tomēr līdz šim izmeklētāji nav noteikuši nevienu aizdomās turamo.

Jau vēstīts, ka naktī uz 2007. gada 27. aprīli Igaunijas galvaspilsētas centrā, Tenismegi pakalnā, tika demontēts piemineklis Otrajā pasaules karā kritušajiem padomju karavīriem jeb tā sauktais Bronzas kareivis. Vēlāk tas tika novietots Tallinas Karavīru kapos. Toreiz divas naktis ilgušajos krievvalodīgo jauniešu nemieros gāja bojā viens cilvēks - Gaņins, bet 1200 tika aizturēti.

20 gadus vecajam Igaunijā dzīvojošajam Krievijas pilsonim Gaņinam un viņa draugam Oļegam Rozenkovam 2007. gada 27. aprīlī vairāki cilvēki uzbruka Tatari ielā. Vispirms abi tika sisti, bet pēc tam Gaņins tika nodurts. Policija atrada piecus cilvēkus, kas sita Gaņinu, no kuriem divi kādu laiku pavadīja apcietinājumā, taču Gaņina slepkavu atrast nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!