Foto: AFP/Scanpix

ASV Kongresā sagatavots likumprojekts par jaunām sankcijā pret Krieviju, kas skars bankas un enerģētikas nozari, liecina Kongresa tīmekļa vietnē publicēts dokuments.

Saskaņā ar projektu ASV var samazināt kredīta termiņu sankcijām pakļautajām bankām no 90 uz 14 dienām. Savukārt enerģētikas kompānijas finansējumu no ASV juridiskām un fiziskām personām varēs saņemt uz ilgākais 30 dienu termiņu.

Likumprojektu iesniedza senators Mitčs Makonels. Ierobežojošie pasākumi pret Krieviju piedāvāti kā grozījumi jaunu sankciju projektā pret Irānu.

ASV valsts sekretārs Reks Tilersons, komentējot likumprojektu, gan norādīja, ka starp Vašingtonu un Maskavu eksistē "daži atvērti pārrunu kanāli", kurus negribētos slēgt "ar kaut ko jaunu".

Par republikāņu un demokrātu senatoru vienošanos jaunu sankciju sakarā tapa zināms 13. jūnijā. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Krievija uz sankciju pastiprināšanu raugās negatīvi.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un sāka atbalstīt bruņotus nemierus Donbasā. Rietumvalstis uz to reaģēja ar ekonomisko sankciju piemērošanu pret Krievijas amatpersonām un uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!