Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkoreja no apcietinājuma izlaidusi pērn par plakāta zādzības mēģinājumu aizturēto un vēlāk par "valstij naidīgu rīcību" notiesāto amerikāņu studentu Oto Varmberu, atsaucoties uz viņa vecākiem, ziņo CNN.

"Viņš ir tūlītēji evakuēts uz ASV. Brutalitāte un terors, ko ziemeļkorejieši uzspieda oto un Varmberu ģimenei, ir noslēdzies. Paldies Dievam!" viņi norādījuši.

Ģimene pagājušajā nedēļā uzzinājusi, ka viņu dēls kopš 2016. gada marta ir komā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Amerikānis Ziemeļkorejas galvaspilsētas Phenjanas lidostā tika aizturēts pērnā gada janvārī, kad viņš jau bija ceļā uz mājām pēc slēgtās valsts apciemojuma. Toreiz ziemeļkorejieši norādījuši, ka novērošanas kameras fiksējušas Varmbera mēģinājumu no viesnīcas telpām nozagt plakātu ar politisku lozungu.

Viņš tika atzīts par vainīgu un notiesāts uz 15 gadiem smaga darba nometnē.

Šajā pašā dienā Ziemeļkorejā ciemos pie sava drauga Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna ieradies ASV bijušais NBA spēlētājs Deniss Rodmens. Iepriekš vaicāts, vai viņš ar Kimu runās par Varmberu un trim citiem slēgtajā valstī ieslodzījumā turētiem ASV pilsoņiem, basketbolists attraucis, ka tas neesot viņa mērķis. "Mans mērķis ir turp doties un saprast, vai varu uz Ziemeļkoreju aizvest sportu," teicis Rodmens.

Foto: AP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!