Foto: Shutterstock
Nelielajā Persijas līča valstī Katarā, kuru bloķējušas vairākas valstis, svētdien tiks nogādātas piecas pārtikas preču lidmašīnas, kuras nosūtījusi Irāna, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā vēstīts, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Bahreina, Ēģipte, Jemena un Saūda Arābija pirmdien paziņoja, ka to diplomāti atstās Kataru, kā arī tās slēgs savas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem. Gaidāms, ka arī šo valstu kuģi un lidmašīnas nedosies uz Kataru.

Saūda Arābija slēgusi savas sauszemes robežas, kā rezultātā Katarā nenokļūst 40% pārtikas no Saūda Arābijas.

Aviosabiedrības "Iran Air" pārstāvis Šahroks Nusabadi ziņu aģentūrai "Agence France-Presse" (AFP) paziņojis, ka lidmašīnā būs augļi un dārzeņi. "Katrā lidmašīnā atrodas aptuveni 90 tonnas ar augļiem un dārzeņiem," uzsvēra Nusabadi, norādot, ka ceļā dosies vēl viena lidmašīna ar pārtikas kravu.

Medijs pagaidām norāda, ka nav īsti skaidrs - vai pārtikas krava ir kā palīdzība Katarai, vai arī tas ir tirdzniecības darījums.

"Piegāde tiks veikta tik ilgi, cik tas būs nepieciešams," uzsvēris Nusabadi. Aviokompānija par pārtikas kravu paziņojusi arī savā tvitera kontā.

Ziņu aģentūra AFP, citējot ziņu aģentūru "Tasnim", ziņo, ka uz Kataru dosies kuģi ar 350 tonnām pārtikas.

Tāpat ziņots, ka Saūda Arābija apsūdz Kataru, ka tā atbalsta tādus ekstrēmistiskus grupējumus kā "Musulmaņu brālība", "Al Qaeda" un "Daesh" ("Islāma valsts"), kā arī Irānas atbalstītus grupējumus, kas darbojas Saūda Arābijas rietumos. Bahreina vaino Kataru, ka tā "atbalsta bruņotas teroristu aktivitātes un līdzekļu piešķiršanu ar Irānu saistītiem grupējumiem, lai veiktu sabotāžu un izplatītu haosu Bahreinā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!