Ziemeļkoreja ceturtdien no sava austrumu krasta palaidusi vairākas spārnotās pretkuģu raķetes, atsaucoties uz Dienvidkorejas armijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Zeme-kuģis" tipa tuva darbības rādiusa raķetes palaistas no krasta Vonsanas pilsētas tuvumā. Pirms iekrišanas ūdenī tās nolidojušas aptuveni 200 kilometrus.

Dienvidkorejas armijas paziņojumā norāda, ka raķešu palaišana, domājams, norāda uz Ziemeļkorejas vēlmi izrādīt savas spējas vērsties pret lieliem karakuģiem. Tas notiek pēc nesenām ASV un Dienvidkorejas militārajām mācībām, kurās piedalījās amerikāņu aviācijas bāzes kuģi.

Ziemeļkoreja jau 2012. gadā izrādīja vairākas pretkuģu raķetes "Styx". Eksperti uzskata, ka Phenjana iepriekš ir veikusi arī neveiksmīgus šāda tipa raķešu izmēģinājumus.

Pēdējā laikā pasaules satraukumu izraisījuši vairāki Ziemeļkorejas ballistisko raķešu izmēģinājumi, ne visi no kuriem ir bijuši veiksmīgi. Tie notikuši par spīti ANO aizliegumam. Pastāv bažas, ka Ziemeļkoreja virzās tuvāk tam, lai radītu kodolgalviņas nešanai piemērotu starpkontinentālo raķeti.

Ceturtdienas pretkuģu raķešu izmēģinājumi gan nekādas sankcijas nepārkāpj, jo šī tipa ieroču testi nav iekļauti ANO Drošības padomes rezolūcija pret Phenjanas raķešu un kodolieroču programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!