Foto: Reuters/Scanpix
Pagājušajā mēnesī no holeras Jemenā nomiruši teju 600 iedzīvotāju, atsaucoties uz Apvienoto Nāciju Starptautiskā bērnu fonda (UNICEF) vēstīto, sestdien ziņo “Aljazeera”.

Kopumā reģistrēti jau 70 000 holeras saslimšanas gadījumu. "Holerai nav nepieciešams šķērsot robežas vai kontrolpunktus," norādījis UNICEF pārstāvis. Viņš arī brīdinājis, ka tuvāko divu nedēļu laikā valstī inficēto skaists ar holeras slimību varētu pieaugt līdz 130 tūkstošiem.

UNICEF norāda, ka pēdējo 72 stundu laikā reģistrēti 10 tūkstoši jaunu saslimšanas gadījumu ar šo slimību.

Holera ir akūta infekcijas slimība, to izraisa holēras vibrions. Holerai raksturīga klīnisko simptomu daudzveidība, tievās zarnas bojājumi, intensīvs ūdens un elektrolītu zudums, vielmaiņas traucējumi.

Slimība izpaužas kā stipra caureja, vemšana un ķermeņa atūdeņošanās. Inkubācijas periods ir no vienas līdz piecām dienām. Slimības sākums ir akūts. Tā sakās ar caureju, ķermeņa temperatūra ir normāla, reti paaugstināta.

Lai izvairītos no inficēšanās ar holeru, uzturā jālieto droši pārtikas produkti un tīrs dzeramais ūdens, jāievēro personīgā higiēna, bieži jāmazgā rokas, nedrīkst peldēties ūdenskrātuvēs, kas nav šim mērķim paredzētas vai, ja ir šaubas par ūdens kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!