Foto: AFP/Scanpix

Čečenijas apgabala prokurors pieprasījis bloķēt pieeju interneta vietnēm, kas publicē satīriskā izdevuma "Charlie Hebdo" karikatūras, atsaucoties uz Čečenijas ģenerālprokurora biroja paziņojumu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.

"Monitorējot internetu, Apgabala prokurora birojs uzgāja dažus zīmējumus un karikatūras, kas atbalsta Francijas satīrisko žurnālu, kurš aizskar reliģiskās jūtas," teikts paziņojumā, "tādēļ Groznijas Ļeņina apgabala tiesā sākta tiesvedība, prasot bloķēt pieeju šīm vietnēm, kas var kurināt nacionālu, rasu un reliģisko naidu".

Iepriekš Čečenijas līderis Ramzans Kadīrovs paudis, ka "žurnāla redakcionālā politika ir amorāla un nehumāna". Viņš arī apgalvo, ka iespējamajam aizliegumam nav nekāda sakara ar preses brīvību.

Skandalozais "Charlie Hebdo" iepriekš publicējis vairākas ar Krieviju saistītas karikatūras. Piemēram, 2015. gada novembrī žurnāla tika publicētas divas karikatūras, kurās apspēlēta tā paša gada 31. oktobrī notikusī, 242 dzīvības laupījusī Krievijas lidmašīnas katastrofa Ēģiptes Sīnāja pussalā. Tāpat satīriskais izdevums apspēlējis arī Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīnas Tu-154 avāriju, kā arī Krievijas vēstnieka Turcijā nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!