Foto: AP/Scanpix

Video, kurā redzams, kā Francijas prezidents Emanuels Makrons izvairās no ASV prezidenta Donalda Trampa, lai vispirms sasveicinātos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, šonedēļ iemantojis lielu popularitāti. Tāpat arī video, kurā redzams ārkārtīgi spēcīgs Makrona un Trampa rokasspiediens. Komentējot savādo rokasspiedienu, Makrons skaidrojis, ka tas esot bijis "patiesības mirklis", vēsta raidsabiedrība BBC.

Makrons Francijas medijiem skaidrojis, ka viņš vēlējies "parādīt, ka nepieļaus mazas piekāpšanās, pat ne simboliskas un arī nepārspīlēs". Viņš norādījis, ka ciešais rokas spiediens bija veids, kā iemantot respektu.

"Donalds Tramps, Turcijas prezidents vai Krievijas prezidents redz lietas caur varas attiecību prizmu, kas mani nesatrauc," viņš paudis.

Jau ziņots, ka popularitāti iemantojis NATO samita laikā uzņemts video, kurā redzams, kā Francijas jaunais prezidents pa sarkano paklāju soļo pretim NATO valstu līderu grupai, šķietami dodoties tieši Trampa virzienā, taču pēdējā mirklī mainot virzienu un sirsnīgi sasveicinoties ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Trampam atlika vien nolaist gar sāniem jau sveicienam paceltās rokas.

Kad Makrons beidzot sveicinās arī ar Trampu, ASV līderis sev raksturīgā manierē enerģiski sagrābj un parauj sava franču kolēģa roku. Savukārt ceturtdien Tramps un Makrons Briselē pirmo reizi satikās divpusējās sarunās, tad abi līderi izcēlās ar spēcīgu tvērienu sasveicinoties.

Tramps arī iepriekš izcēlies ar savādu rokas paspiešanas manieri.

Iepriekš Tramps izcēlās ar vēl kādu izgājienu – lai nonāktu priekšplānā, viņš pastūma malā Melnkalnes premjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!