Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas policija publiskojusi novērošanas kameras uzņemtus kadrus, kuros redzams sprādzienu koncertā Mančestrā sarīkojušais Salamans Abedi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pagaidām medijiem nav ziņu par to, kur tieši uzņemti šie kadri, zināms vien, ka foto tapuši pirmdienas vakarā.

Likumsargi paziņojuši, ka šobrīd izmeklēšanā iesaistīti 1000 cilvēku, un aicinājuši ikvienu, kuram ir kāda informācija par Abedi gaitām kopš 18. maija, vērsties policijā. Iepriekš ziņots, ka daži avoti liecinājuši – Abedi devies uz Lībiju un Lielbritānijā atgriezies vien dažas dienas pirms uzbrukuma Mančestras arēnā, norāda medijs.

Kopumā saistībā ar notikušo aizturēti 13 cilvēki, bet šobrīd apcietinājumā atrodas 11. Divi – sieviete un 16 gadu vecs zēns – atbrīvoti bez apsūdzībām.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Ariandes Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli. Vīrietis pāris stundas pēc uzbrukuma tika identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi.

Iepriekš Lielbritānijas policija paziņoja, ka ir aizturējusi "lielu daļu" tīkla, kas stāv aiz Mančestrā notikušā terorakta. Naktī no piektdienas uz sestdienu likumsargi arestēja vēl divus vīriešus, kur tiek turēti aizdomās par saistību ar pirmdien koncertā Mančestrā notikušo sprādzienu.

Terorisma draudu līmenis Lielbritānijā samazināts no augstākā iespējamā līmeņa uz "smagu", kas nozīmē, ka terorakts ir ļoti iespējams, bet nav nenovēršami gaidāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!