Foto: Reuters/Scanpix

Irākas spēki sestdien sākuši operāciju, lai no Mosulas pilnībā padzītu teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujiniekus, kuru kontrolē palikusi daļa pilsētas, atsaucoties uz armijas paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Pirms operācijas sākuma Irākas gaisa spēki virs kaujinieku kontrolē esošās pilsētas daļas izkaisījuši skrejlapas, kurās mudinājuši iedzīvotājus pamest šo pilsētas daļu. Saskaņā ar "Reuters" ziņoto, iedzīvotāju drošība "Daesh" anklāvā raisījusi bažas cilvēktiesību uzraudzības organizācijās.

Šobrīd kaujinieku kontrolē ir Mosulas vecpilsētas centrs un trīs blakus rajoni Tigras upes krastos.

Jau ziņots, ka operācija Mosulas atbrīvošanai no džihādistiem tika sākta pagājušā gada oktobrī. Irākas spēkus visu tās laiku atbalsta ASV vadītās starptautiskās koalīcijas gaisa uzlidojumi, bet sākotnējā stadijā uz sauszemes atbalstīja arī kurdu spēki un Irānas atbalstītie Irākas šiītu grupējumi.

Vēstīs, ka ASV vadītās koalīcijas uzlidojumos "Daesh" pozīcijām Mosulā, martā bojā gājuši vismaz 105 civiliedzīvotāji, ziņoja britu raidsabiedrība BBC.

Iepriekš Irākas armijas ģenerālleitnants Otmans al Ganimi paziņoja, ka Irākas drošības spēkiem Mosulas atbrīvošanas operācijai vajadzīgas tikai dienas un pauda cerību, ka "Daesh" pilsētā tiks sakauti līdz ramadānam, kas sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!