Foto: AFP/Scanpix
Mančestras terorakta sarīkotājs 15 minūtes pirms sprādziena sarīkošanas zvanījis pa telefonu savai mammai un brālim, ceturtdien vēsta "Independent".

Jau vēstīts, ka pirmdien vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks - spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli. Vīrietis identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi, otrdienas vakarā paziņoja policija. Viņš iepriekš paudis vēlmi atriebt pērn šajā Ziemeļanglijas pilsētā noslepkavoto draugu.

Abedi lūdzis mammai, lai viņam piedod, atsaucoties uz Lībijas varas iestāžu sacīto, ziņo medijs. Arī terorista brālis, kuru aizturēja policija, pastāstījis, ka Salmans zvanījis neilgi pirms uzbrukuma sarīkošanas.

Abedi vecāki jau bija varas iestādes brīdinājuši, ka viņu dēls ir bīstams, paziņojusi ASV amatpersona. Šī iemesla dēļ vecāki lūguši, lai dēls brauc uz Lībiju, kā arī konfiscējuši viņa pasi. Tiesa, Salmans saviem vecākiem sastāstījis, ka dodas uz Saudi Arābiju svētceļojumā un tāpēc pasi atguvis.

"Ģimene atdeva atpakaļ Salmanam pasi, jo viņš vēlējies doties svētceļojumā," tā atklāja ģimenes draugs no Mančestras. "Tad viņš atbrauca uz šejieni. Visi bija noraizējušies, tēvs bija ļoti apbēdināts," sacīja ģimenes draugs.

Salmana tēvs norādīja, ka viņa dēls izklausījies "normāls", kad pirms piecām dienām viņi sazvanījušies pa telefonu. Tāpat Salmana tēvs uzskata, ka viņa dēls ir nevainīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!