Pēc informācijas nopludināšanas masu medijiem Mančestras policija paziņojusi, ka attiecībā uz terorakta izmeklēšanu pārtraukusi dalīties informācijā ar ASV. Pirmdien lībietis Salmans Abedi uzspridzinājās Mančestras arēnā, paņemot 22 citu cilvēku dzīvības, kā arī ievainojot 64.

Lielbritānijas amatpersonas bijušas niknas, ieraugot fotogrāfijas ar spridzekļa un dažādiem apģērbu pārpalikumiem medijā "New York Times" nepilnu diennakti pēc terorakta. Policija uzskata, ka attēlus un informāciju nopludinājuši ASV izmeklētāji, ne Baltā nama pārstāvji, atzīmē BBC.

Paredzams, ka Lielbritānijas premjere Terēza Meja par šo jautājumu runās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu viņu tikšanās laikā NATO samitā Briselē. Mančestras policija cer pēc iespējas ātrāk atjaunot savstarpēju informācijas apmaiņu ar amerikāņu kolēģiem normāla darba nodrošināšanai, bet pagaidām saglabā piesardzību.

Zināms, ka pēc notikuša aizturēti kopumā astoņi cilvēki. Tāpat noskaidrots, ka vismaz divi Abedi skolas biedri vēl pirms terorakta ārkārtas dienestiem ziņoja par iespējamu teroraktu.

Tiek uzskatīts, ka apzināti aizturēta informācijas izplatīšana var palīdzēt izmeklētājiem. Viens no galvenajiem mērķiem ir potenciālajiem aizturamajiem neatklāt, ka izmeklētāji ir nonākuši uz viņu pēdām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!