Foto: AP/Scanpix
Lībijas galvaspilsētā Tripolē trešdien aizturēts Mančestras terorakta sarīkotāja tēvs un brālis (titulbildē), atsaucoties uz Lībijas pretterorisma pārstāvjiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Jau vēstīts, ka pirmdien vakarā Mančestras arēnā dziedātājas Grandes koncerta laikā notikušo sprādzienu sarīkojis pašnāvnieks - spridzinātājs ar mājas apstākļos izgatavotu spridzekli, vēsta raidsabiedrība BBC. Vīrietis identificēts kā 22 gadus vecais Salmans Abedi, otrdienas vakarā paziņoja policija.

Mančestras terorista tēvs Ramadanu Abedi aizturēts netālu no savas mājas. Aculiecinieki stāstījuši, ka drošības iestāžu darbinieki viņu saslēguši rokudzelžos, kā arī aizveduši ar netrafarētu transportlīdzekli.

Savukārt terorista brālis Hašemu Abedi, kurš dzimis 1997. gadā, aizturēts uz aizdomu pamata par saikni ar "Daesh" ("Islāma valsti"). Pagaidām varas iestādes nesniedz plašāku informāciju par to, kāpēc aizturēts terorista tēvs, atzīmē medijs.

Likumsargi norādījuši, ka terorista brālis Hašems zinājis par sava brāļa nodomiem un uzbrukumu Mančestras arēnai.

Tāpat Hašems bija plānojis veikt teroraktu Lībijas galvaspilsētā, atsaucoties uz policijas informāciju, vēsta "Reuters". "Mums ir pierādījumi, ka viņš un viņa brālis tika iesaistīti "Daesh". Mēs viņiem esam sekojuši vairāk nekā mēneša garumā," norādījis likumsargu pārstāvis.

Hašems no Londonas uz Tripoli pēdējo reizi bija ceļojis 16. aprīlī. Trešdien policija paziņoja, ka Mančestras terorakta sarīkotājs bija darbojies teroristu tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!