Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Čečenijas Republikas prezidenta Ramzana Kadirova nepilngadīgie bērni pērnajā gadā kopā nopelnījuši vairāk naudas nekā viņu tēvs, liecina čečenu līdera amatpersonas deklarācija.

Ramzans Kadirovs 2016. gadā oficiāli nopelnījis 11 miljonus rubļu (173 tūkstoši eiro), bet divi no viņa nepilngadīgajiem bērniem katrs pa nepilniem 10 miljoniem rubļu (9,9 miljoni rubļu jeb 156 tūkstoši eiro katrs), liecina deklarācija.

Salīdzinot ar 2015. gadu, tas nozīmē viņa bērnu ienākumu lēcienu par 50 reizēm – iepriekš viņi nopelnīja ap 200 tūkstošus rubļu (trīs tūkstoši eiro), norāda portāls "Currenttime".

Paša Kadirova ienākumu pieauguši no sešiem miljoniem rubļu (94 tūkstoši eiro) 2015. gadā. Kritušies ir tikai Čečenijas pirmās lēdijas Medni Kadirovas ienākumi – no 2,8 miljoniem rubļu uz 2,1 miljonu rubļu 2016. gadā.

Kā liecina amatpersonas deklarācija, Kadirovu pārim pavisam ir 12 nepilngadīgi bērni.

Vecākā meita Aišata (attēlā) vada savas mātes dibinātu modes namu "Firdaws". 2016. gada jūnijā Aišata Groznijā atvēra konditoreju "Paris".

Дорогие друзья! Айшат открыла в Грозном кафе-кондитерское "Paris" @parisbakerygrozny . Плотный график работы не позволил мне воспользоваться её приглашением принять участие в презентации такого прекрасного заведения. Но Айшат умеет баловать родителей. Первые же пирожные и торт она привезла домой нам с Медни Мусаевной. Очень вкусные и оригинальные по форме. Мы пожелали Айшат процветания её "сладкого" бизнеса. Уверен, что "Paris" станет любимым местом встреч и отдыха нашей молодёжи! #Кадыров #Россия #Чечня #Paris #Айшат

A post shared by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on Jun 7, 2016 at 4:13pm PDT

Jāatzīmē, ka Čečenija ir viens no visvairāk subsidētajiem Krievijas reģioniem un Kremļa kritiķi uzskata, ka ar Kremļa naudu Kadirovs Čečenijā ir izveidojis faktiski neatkarīgu un nekontrolējamu valsti. Čečenija no Krievijas budžeta saņem ap 85% no saviem tēriņiem.

Opozīcijas politiķi brīdina, ka Kadirova lojalitāte Kremlim var zust, ja pēkšņi apsīktu Maskavas finansējums reģionam. Turklāt Kadirovam ir pakļauti aptuveni 30 tūkstoši bruņotu vīru.

Pats Kadirovs piekopj greznu dzīvesveidu, kas saskaņā ar opozicionāru aplēsēm, nesaskan ar viņa oficiālajiem ienākumiem. Pats Kadirovs uz jautājumu par savu grezno dzīvi parasti skaidro, ka viņam patīk skaistas lietas, bet naudu viņam esot iedevis Allāhs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!