Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļkoreja atkal veikusi jaunas raķetes izmēģinājumu, atsaucoties uz Dienvidkorejas militārpersonām, svētdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Tiek vēstīts, ka Ziemeļkoreja izmēģinājumu veikusi svētdienas pēcpusdienā.

Baltais nams paziņojis, ka Ziemeļkoreja izmēģinājusi vidēja darbības rādiusa raķeti. Izmēģinātajai raķetei bijis nedaudz mazāks rādiuss, nekā tām, kas izmēģinātas pēdējo nedēļu laikā.

CNN informē, ka šī raķete palaista no Pjonanas-Namdo provinces. Raķete lidojusi aptuveni 500 kilometrus, uzsver Dienvidkorejas militārpersonas. Japānas valdības pārstāvis sacīja, ka raķete iekritusi Japāņu jūrā, nesasniedzot Japānas teritoriālos ūdeņus.

"Mums ir zināms, ka Ziemeļkoreja palaida vidējā darbības rādiusa ballistisko raķeti. Šī sistēma, kas iepriekšējo reizi tika izmēģināta februārī, ir mazākas sniedzamības nekā iepriekšējās trīs reizes Ziemeļkorejas izmēģinātās raķetes," Baltā nama amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, sacīja žurnālistiem Saūda Arābijā, kur oficiālā vizītē uzturas ASV prezidents Donalds Tramps.

Dienvidkorejas bruņoto spēku ģenerālštāba paziņojumā uzsvērts, ka "mūsu bruņotie spēki cieši seko pazīmēm, kas liecina par jaunām Ziemeļkorejas bruņoto spēku provokācijām, un mēs esam pilnīgā militārā gatavībā".

Dienvidkorejas Ārlietu ministrija svētdien veikto raķetes izmēģinājumu nodevēja par "neapdomīgu un bezatbildīgu", Tas "uzlej aukstu ūdeni [Dienvidkorejas] jaunās valdības un starptautiskās sabiedrības cerībām un ilgām" pēc denuklearizācijas un miera Korejas pussalā.

BBC atgādina, ka pagājušajā svētdienā Ziemeļkoreja pārbaudīja jaunu raķeti. Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka tika izmēģināta "nesen izstrādāta vidēja un tāla darbības rādiusa stratēģiskā ballistiskā raķete "Hwasong - 12"".

Aģentūra arī piebilda, ka raķetes izmēģinājumu personīgi uzraudzījis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!