Foto: Reuters/Scanpix

Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā turpinās vardarbīgi protesti, kuros iedzīvotāji protestē pret prezidentu Nikolasu Maduro, ziņo "The Guardian".

Sestdien vairāki tūkstoši bija devušies Karakasas ielās, lai ar plakātiem rokās, paštaisītām gāzmaskām, baltiem krekliem un karogiem rokās protestētu pret prezidentu.

Dažiem no protestētājiem rokā bijušas mačetes, novērojusi ziņu aģentūra "Reuters".

Agresīvie protestētāji ir bloķējuši ceļus, kā arī izdemolējuši veikalus. Piemēram, pagājušajā nedēļā protestētāji uz drošības spēkiem metuši degbumbas.

Pilsētas centrā agresīvi noskaņotos protestētājus mēģina savaldīt simtiem policistu. "The Guardian" informē, ka sestdien pat tikušas slēgtas 10 metro stacijas.

Tajā pašā laikā Maduro esot publicējis video, kur viņš naktī brauc ar automašīnu pa tuvāko apkaimi, kā arī runā par miera sludināšanu valstī.

Valdība brīdinājusi protestētājus, kas jau aptuveni mēnesi regulāri pulcējas uz demonstrācijām un iesaistās sadursmēs ar likumsargiem, ka viņu tiesības rīkot nekārtības nav absolūtas. Tieslietu un iekšlietu ministrs Nestors Reverols brīdinājis, ka, piemēram, lielceļu bloķēšana var beigties ar cietumsodu.

Protestētāji pauduši īpaši lielu neapmierinātību saistībā ar Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro plāniem rakstīt jaunu valsts konstitūciju. Jau ziņots, ka Maduro maija sākumā paziņoja, ka sasauks konstitucionālo sapulci, kas rakstīs jaunu valsts konstitūciju.

Protesti ekonomiskās krīzes plosītajā valstī sākās aprīlī un tie prasījuši jau vairāk nekā 30 cilvēku dzīvības. Nemieros ievainoti un arestēti simtiem venecuēliešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!