Foto: Kadrs no video

Fotogrāfs Alehandro Gutjeress Longa pagājušajā nedēļā nofilmējis, kā izskatās pirms nepilniem septiņiem gadiem pamestā Gramalotes pilsēta Kolumbijā.

Valsts Ziemeļu Santanderas reģions 2010. gada vasarā pieredzēja vienas no lielākajām lietusgāzēm tā zināmajā vēsturē. Tās izraisīja plašus plūdus un zemes nogruvumus. Pēkšņs zemes noslīdējums 17. decembrī faktiski sagrāva arī nepilnu 8000 cilvēku apdzīvoto Gramalotes pilsētu.

Tūlītēji tika sagrautas aptuveni 400 ēkas, bet neilgā laika periodā pilnībā sabruka vēl aptuveni 100 mājas, ko veicināja nestabilā grunts, uz kuras pilsēta uzbūvēta. Visi iedzīvotāji tika tūlītēji evakuēti. Pēc tam, kad arī šķietami neskartajās ielās un uz gājēju ceļiem parādījās plašas plaisas, pilsēta faktiski beidza eksistēt.

Kā redzams video par pilsētu mūsdienās liecina vairs tikai Svētā Rafaēla katedrāles drupas. Tiesa, "Google Maps" satelītfotogrāfijās redzams, ka cilvēki turpina apdzīvot pavisam nelielu kvartālu pašos bijušās pilsētas teritorijas ziemeļos, kurus acīmredzami dabas katastrofa nav skārusi.

Gramalotes ikdienas ainiņas 2009. gadā uzņemtā video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!