Foto: Reuters/Scanpix
Venecuēlas prezidents sociālists Nikolass Maduro ir žēlojies par sliktu izturēšanos pret viņa valdības amatpersonām ārvalstīs, salīdzinot to ar izturēšanos pret ebrejiem nacistiskajā Vācijā.

Maduro trešdien kritizēja venecuēliešus ārvalstīs, kuri kliedz uz Venecuēlas amatpersonām vai publicē sociālajos medijos to Venecuēlas amatpersonu fotogrāfijas, kas dzīvo ārpus savas valsts laikā, kad Venecuēlas iedzīvotāji mēģina pārvarēt inflāciju un pārtikas trūkumu.

"Mēs esam 21.gadsimta ebreji," paziņoja Maduro, nosodot "fašisma eskalāciju" pret viņa piekritējiem.

Viņš arī izteicās, ka Venecuēlā notiekošie protesti pret valdību esot līdzīgi mītiņiem, kurus trīsdesmitajos gados vadīja Vācijas nacionālsociālistu fīrers Ādolfs Hitlers.

Venecuēlas sociālistu administrācija bieži raksturo politisko opozīciju kā "fašistisku" un pēdējā laikā apsūdz to mēģinājumos sarīkot apvērsumu Maduro gāšanai.

Incidenti, kuros venecuēliešu emigranti mēģina publiski pazemot ar Venecuēlas valdību saistītus cilvēkus, pēdējo nedēļu laikā ir notikuši Maiami, Madridē, Sidnejā un citur.

"Trimdas venecuēliešu organizācijas" dibinātājs un vadītājs Hosē Kolina nosauca šādu izturēšanos kā sava veida "taisnīgumu".

"Nav paciešams, ka šie indivīdi mēģina attaisnoties pēc tam, kad viņi ir sagrāvuši valsti un ir atbildīgi par haosu, kuru piedzīvo Venecuēla," sacīja Kolina.

"Venecuēlā nav taisnīguma; upuriem jāpanāk taisnīgums pašiem savos veidos, un šie noraidījuma akti ir viens no tiem," teica Kolina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!