Foto: Sputnik/Scanpix

Vācijas imigrācijas amatpersonas atradušas kļūdas vismaz 10 % atkārtoti izskatīto lēmumu piešķirt patvērumu, trešdien ziņo vācu mediji.

Laikraksti "Bild" un "Berliner Zeitung" vēsta, ka Federālais migrācijas un bēgļu birojs (BAMF) šobrīd atkārtoti izskata lēmumus piešķirt patvērumu, kas seko pēc tam, kad patvērumu bija izdevies saņemt Vācijas armijas virsniekam Franko Albrehtam, kurš bija uzdevies par Sīrijas pilsoni, lai arī nerunāja arābu valodā.

Albrehts bija plānojis sarīkot galēji labēji motivētu teroraktu. Aizturēti arī Albrehta līdzzinātāji, kas plānojuši nogalināt politiķus un par to vainu uzvelt patvēruma meklētājiem.

Imigrācijas amatpersonas līdz šim ir izskatījušas 1000 no kopumā 2000 atlasīto afgāņu un sīriešu patvēruma meklētāju lietu, kas attiecas uz vīriešiem, kuri Vācijā ieradušies vieni un bez pasēm. No 1000 līdz šim izskatītajām lietām desmit līdz 15 % gadījumu imigrācijas dienestu lēmumos atrastas kļūdas, ziņoja laikraksti.

BAMF vadītājai Jutai Kortai trešdien paredzēts parlamenta Iekšlietu komitejā skaidrot patvēruma piešķiršanas procesu, kā arī to, kā karavīrs varēja saņemt patvērumu.

BAMF "Berliner Zeitung" neapstiprināja publiskotos skaitļus, tomēr pavēstīja, ka ir izveidota darba grupa, kurai jārisina šādi jautājumi,

Patvērumu saņēmušā karavīra lieta izraisīja sašutumu Vācijā, pastiprinot skepsi par valsts iespējām izskatīt tik lielu skaitu lūgumu piešķirt patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!