Foto: Reuters/Scanpix
Valdošās varas pretinieku policijas sadursmēs trešdien Venecuēlā bojā gājis kāds pusaudzis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Demonstrācija Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā sākušās mierīgi, taču tad maskās tērpti jaunieši sākuši mētāt akmeņus un degbumbas, bet policija atbildējusi ar ūdens lielgabaliem un gumijas lodēm.

"Viņi [likumsargi] ir tā mobilizēti, it kā šis būtu karš," paudis opozīcijas līderis Enrike Kapriless.

Valdība brīdinājusi protestētājus, kas jau aptuveni mēnesi regulāri pulcējas uz demonstrācijām un iesaistās sadursmēs ar likumsargiem, ka viņu tiesības rīkot nekārtības nav absolūtas. Tieslietu un iekšlietu ministrs Nestors Reverols brīdinājis, ka, piemēram, lielceļu bloķēšana var beigties ar cietumsodu.

Protestētāji pauduši īpaši lielu neapmierinātību saistībā ar Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro plāniem rakstīt jaunu valsts konstitūciju. Jau ziņots, ka Maduro pirmdien paziņoja, ka sasauks konstitucionālo sapulci, kas rakstīs jaunu valsts konstitūciju.

Protesti ekonomiskās krīzes plosītajā valstī sākās aprīlī un tie prasījuši jau vairāk nekā 30 cilvēku dzīvības. Nemieros ievainoti un arestēti simtiem venecuēliešu.

Jau ziņots, ka Venecuēlā ir smaga ekonomiskā krīze, kas novedusi pie pārtikas un medikamentu trūkuma, kā arī periodiskām masveida laupīšanām. Iepriekš Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro visās problēmās vainoja "ekonomisko karu", ko esot uzsākuši ASV imperiālisti, uzņēmēji un citi valdības oponenti. Savukārt Maduro kritiķi krīzē vaino valdības nesaimniecisko ekonomikas politiku un pārlieku lielo paļaušanos uz naftu, kuras cenas ir ievērojami kritušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!