Vīrietis, kurš ceturtdien Parīzē nošāva policistu un ievainoja vēl divus, policijai bijis jau zināms un reiz jau sodīts par bruņotu uzbrukumu likumsargiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents Parīzes centrā Elizejas laukos notika ap deviņiem 20. aprīļa vakarā. Uzbrucējs ar auto piebrauca pie policijas autotransporta un atklāja uguni no automātiskā ieroča, vienu kārtības sargu nogalinot.

Pēc tam vīrietis, mēģinot bēgt, ievainoja vēl divus policistus, taču arī pats ticis nošauts, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Policija paziņojusi, ka uzbrucēja identitāte tai ir zināma, bet līdz šim tā nav atklāta izmeklēšanas interesēs.

Policija arī meklē vēl vienu saistībā ar Parīzes uzbrukumu aizdomās turēto, ko indentificējuši Beļģijas drošības dienesti.

Tikmēr Francijas mediji vēsta, ka uzbrukuma sarīkotajās ir 39 gadus vecs Parīzes piepilsētu iemītnieks un islāma radikālis. Turklāt viņš jau dažus gadus pavadījis cietumā par šaušanu uz policistiem 2000. gadu sākumā, ziņo mediji.

Toreiz (2001. gadā) viņš sašāvis divus likumsargus, kuri apturējuši viņa automašīnu, atsaucoties uz kādu ar izmeklēšanu saistītu avotu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Pēc uzbrukuma viņš aizturēts, bet nopratināšanas laikā viņš pagrābis kāda policista ieroci un trīs reizes viņam iešāvis. Tāpat viņš savulaik bijis iesaistīts vardarbīgās laupīšanās. Uzbrucējs bijis Francijas pilsonis.

Arī Francijas izlūkdienesti ir apstiprinājuši, ka uzbrucējs ir radikālais islāmists. Savukārt džihādistu grupējums "Daesh", kas uzņēmies atbildību par uzbrukumu, sauc viņu par Abu Jusufu al Baljiki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!