Sīrijas valdība pārvietojusi lielāko daļu savu kaujas lidmašīnu Krievijas izmantotās aviobāzes tuvumā, lai aizsargātu tās no iespējama ASV trieciena, pavēstījušas ASV militārpersonas.

Lidmašīnu pārvietošana uz aviobāzi Basela al Asada starptautiskajā lidostā sākās drīz pēc ASV spārnoto raķešu "Tomahawk" trieciena pa Šairatas aviobāzi 6. aprīlī, kurā tika iznīcinātas 24 Sīrijas kara lidmašīnas, atriebjoties par režīma veiktu ķīmisko ieroču uzbrukumu mierīgajiem iedzīvotājiem.

Ar šo soli Sīrijas lidmašīnas novietotas Krievijas izmantotās Hmeimimas aviobāzes tuvumā, kur atrodas lielāka daļa Krievijas gaisa spēku, kas palīdz prezidenta Bašara al Asada režīma spēkiem.

Kā norādīja viena ASV militārpersona, pārvietota lielākā daļa, ja ne visi Sīrijas valdības strādājošie lidaparāti.

Hmeimimas aviobāze un karaflotes osta Tartūsā ir divi galvenie Krievijas militārie objekti Sīrijā. Krievijas mediji ziņojuši, ka Hmeimimā izvietotas modernas pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Damaskas režīmam varētu būt aprēķins, ka ASV izvairīsies veikt triecienu Krievijas spēku un to pretgaisa aizsardzības sistēmu tuvumā.

ASV militārpersonas iepriekš izteikušās, ka 6. aprīļa "Tomahawk" triecienā iznīcināti 20% strādājošo Sīrijas režīma kara lidmašīnu, to saglabāšanu padarot par Damaskas prioritāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!