Aizdomās turētais par sprādziena sarīkošanu Sanktpēterburgas metro otrdien tiesā norādījis, ka viņš nezinājis par to, ka tiek iesaistīts terorakta plānošanā, otrdien vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Centrālāzijas iedzīvotājs Abrors Azimovs, kurš dzimis 1990. gada 1. augustā, tiesā sacījis, ka saņēmis pavēles no nezināmas personas, kā arī neesot zinājis, ka tiek ievilkts noziegumā.

"Man tika dota pavēle. Es nezināju, ka tieku iesaistīts terorakta plānošanā," skaidroja Azimovs. Tāpat viņš solīja vēlāk paskaidrot, kāda tieši bijusi viņa loma terorakta plānošanā.

"Interfax" informē, ka Azimovs ir bezdarbnieks, kā arī viņam ir sieva un 2,5 gadus vecs bērns.

Aizdomās turētajam tiesā kā drošības līdzeklis tika piespriests apcietinājums. Viņam pirmstiesas apcietinājumā būs jāpavada līdz pat 3. jūnijam, atzīmē medijs.

Jau ziņots, ka 3. aprīlī Sanktpēterburgas metro nogranda sprādziens, kurā gāja bojā 13 cilvēki. Sprādzienā savainojumus guva vismaz 45 cilvēki. Iepriekš FDD paziņoja, ka visi saistībā ar notikušo aizturētie ir ieceļotāji no Vidusāzijas.

Terorists pašnāvnieks, kurš uzspridzinājās Sanktpēterburgas metro, identificēts kā 22 gadus vecais Kirgizstānā dzimušais Krievijas pilsonis Akbardžons Djalilovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!