Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas premjera Jiri Ratasa vizīti Sanktpēterburgā, Krievijā, laikraksts "Vzgļad" atspoguļojis kā vēsturisku, uzteicot viņa centienus aktualizēt nepilsoņu jautājumu un aizstāvēt krievvalodīgo tiesības, vēsta "Delfi" Igaunijas portāls.

Igaunijas valdības vadītājs uz Sanktpēterburgu devās, lai piedalītos pagājušajā nedēļā notikušā terorakta piemiņas pasākumā.

"Jiri Ratass ierodas Sanktpēterburgā, un viņš to dara brīdī, kad Baltijas politiķi cenšas boikotēt Krieviju pilnībā. Iepriekš Ratass apšaubīja "nepilsoņu statusu" un iestājās par krievvalodīgo tiesībām. Vai Igaunijas rusofobiskajam periodam pienācis gals?" rakstījis Krievijas laikraksts.

Krievijas medijs uzsvēris, ka šī vizīte jāuztver kā vēsturiska, jo neviens premjers, kurš ir svarīgākā Igaunijas valsts amatpersona, līdz šim nekad nav viesojies lielajā kaimiņvalstī.

"Jau pats fakts, ka viņš vēlējies piešķirt pilsonību "pelēkpasniekiem" ir jāuztver kā solis pareizajā virzienā, bet būtu naivu cerēt uz attiecību sasilšanu starp Krieviju un Igauniju Ratass pilnvaru laikā: amatā esošais premjers nevar tikt dēvēts par pretkrievisku, bet par pret-Krieviju vērstu gan," komentē "Vzgļad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!