Foto: AP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) svētdien nosodīja Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona vīzītes Maskavā atcelšanu, ko Londona pamatoja ar "fundamentālu situācijas maiņu saistībā ar notikumiem Sīrijā".

Pirmdien paredzētās vizītes atcelšana liecina par "fundamentālu neizpratni vai nezināšanu par to, kas notiek Sīrijā, par Krievijas centieniem šīs krīzes noregulēšanā, kā arī par diplomātijas uzdevumu principā", sacīts Krievijas ĀM Informācijas un preses departamenta komentārā.

"Lēmums par Borisa Džonsona brauciena uz Maskavu atcelšanu vēlreiz apstiprina šaubas par to, ka ir pievienotā vērtība sarunai ar britiem, kuriem attiecībā uz lielāko daļu mūsdienu problēmu nav savas nostājas un reālas ietekmes uz starptautisko lietu gaitu, paliekot savu "stratēģisko partneru" ēnā. Neuzskatām, ka dialogs ar Londonu mums ir vajadzīgs vairāk nekā tai pašai," piebilst Krievijas ĀM.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons sestdien atcēla pirmdien paredzēto vizīti Maskavā, lēmumu skaidrojot ar to, ka "notikumi Sīrijā fundamentāli mainījuši situāciju".

"Tagad mana prioritāte ir kontaktu turpināšana ar ASV un citiem pirms 10. un 11. aprīlī gaidāmās G7 sanāksmes," norādīja Džonsons. Pirmdien un otrdien Itālijas pilsētā Lukā tiksies G7 valstu ārlietu ministri.

Ministrs arī nosodīja Krievijas centienus turpinās Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma aizstāvēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!