Foto: Reuters/Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks trešdien tikās ar četru Lielbritānijas musulmaņu garīdznieku delegāciju un cildināja viņu ieguldījumu starpkultūru un starpreliģiju dialogā.

"Es sliecos domāt, ka vissvarīgākais darbs, ko mēs kā cilvēce varam veikt, tiek darīts ar ausīm - klausoties," privātā audiencē Vatikānā musulmaņu garīdzniekiem sacīja pāvests.

"Spēja klausīties ir svarīga. Tie, kam tā piemīt, runā klusi. Tie, kam tās nav, runā skaļi, pat kliedz."

"Brāļu vidū mums visiem ir jārunā un jāklausās uzmanīgi, lai rastu kopīgu ceļu."

"Un, kad mēs viens otrā klausāmies, mēs jau esam uz šī ceļa. Es jums pateicos par šī ceļa izraudzīšanos un lūdzu visvareno un žēlsirdīgo Dievu jūs svētīt. Un es lūdzu jūs - lūdzieties kopā ar mani."

Musulmaņu garīdznieki, ar kuriem tikās pāvests, bija šiītu teologs Sjeds Ali Raza Rizvi, Lielbritānijas Musulmaņu foruma vadītājs imams Mulanu Muhammads Šahids Razu, Kristiešu-musulmaņu foruma pārstāvis Ibrahims Mogra un Skotijas Ahlul Bajta biedrības ģenerāldirektors Sajeds Ali Abass Razavi.

Kopš ievēlēšanas pāvesta amatā Francisks konsekventi centies uzlabot Vatikāna attiecības ar islāma pasauli, mēģinot pārvarēt asumus, kas radušies vairāku ķildu rezultātā viņa priekšgājēja Benedikta XVI laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!