Foto: AP/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs otrdien pirmo reizi publiski izteicies par opozicionāra Alekseja Navaļnija vadītā pretkorupcijas fonda pētījumu, kurā valdības vadītājs apsūdzēts vērienīgā korupcijā.

"Kam tas ir izdevīgi? Tas ir izdevīgi tiem, kas pasūta tamlīdzīgus (kompromitējošus) sižetus, materiālus. Tie kā likums ir ļaudis, kuriem ir konkrēti politiski mērķi," Medvedeva atbildi uz jautājumu par internetā publicētajām apsūdzībām citē aģentūra TASS.

Aiz kompromitējošajām publikācijām stāv centieni "izvilkt cilvēkus uz ielas", uzskata Medvedevs, kurš Navaļnija pētījumu raksturo kā "muļķības un kaut kādus papīriņus" un salīdzina to ar kompotu.

"Paņem tur visādu zaņķi, savāc par mani visādas muļķības, ja runa ir par mani, par man pazīstamiem cilvēkiem un par cilvēkiem, ko es vispār nezinu. Par kaut kādām vietām, kur esmu bijis. Par vietām, par kurām es arī nekad neesmu dzirdējis. Savāc kaut kādus papīriņus, fotogrāfijas, apģērbu. Tad rada tādu produktu un piedāvā to," teica Medvedevs.

Vēstīts, ka opozicionāra Alekseja Navaļnija "Korupcijas apkarošanas fonds" 2. marta publicēja vērienīgu pētījumu "Viņš jums nav Dimons", kurā premjerministra, Dmitrijam Medvedevam pārmesta miljardiem vērtu īpašumu slēpšana.

Krievijas valsts kontrolētie mediji par šo pētījumu neko neziņoja un arī Kremlis atbildes nesniedza. 26. martā visā Krievijā notika vērienīgi pretkorupcijas protesti, pieprasot no varas paskaidrojumus.

Pats Navaļnijs, kurš ir pieteicis cīņu par prezidenta krēslu 2018. gadā gaidāmajās vēlēšanās, tika aizturēts protesta pirmajās minūtēs Maskavā un arestēts uz 15 diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!