Sestdien, 1. aprīlī, Kolumbijas dienvidos postošs zemes nogruvums, nogalinot vismaz 254 cilvēkus, skāra Mokojas pilsētiņu. Video redzami kadri kā pēc stihijas izskatās apdzīvotajā vietā.

Dabas katastrofu Putumajo departamentā izraisīja spēcīgas lietusgāzes, kuru dēļ pārplūdušas vairākas upes un sākušies zemes nogruvumi. Bez 254 bojāgājušajiem vēl 200 cilvēki ir pazuduši un 400 ievainoti.

Ir izgāzti koki, sagrauti tilti un bojāti ceļi. Cilvēku glābšanai uz Mokoju nosūtīti vairāk nekā 1100 karavīru un policistu.

Pirmdien palīdzību sagrautās pilsētiņas atjaunošanā piedāvāja Kolumbijas nemiernieku grupējums "Farc", ar kuru valdība nesen ir noslēgusi miera līgumu.

Biežās lietusgāzes, kalnainais apvidus un nelegālā būvniecība zemes nogruvumu risku Kolumbijā padara visai augstu, tomēr Mokojas traģēdija nav salīdzināma ar citiem pēdējā laika zemes nogruvumiem.

2015. gadā zemes nogruvumā Antjokijas departamentā gāja bojā gandrīz 80 cilvēku. Nāvējošākais zemes nogruvums Kolumbijas vēsturē notika 1985. gadā, kad netālu no Bogotas gāja bojā vairāk nekā 20 000 cilvēku, atgādina aģentūra "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!