Foto: AFP/Scanpix

Jau vairāk nekā 2000 cilvēku interneta vietnē "change.org" ir parakstījuši petīciju par Londonas mēra Sadika Hana atbrīvošanu no amata.

Pilsētas mēram petīcijas autors pārmet sadarbību ar teroristiem, naida kurinātājiem, homofobiem un ekstrēmistiem. Tajā teikts, ka pilsētas mērs vēlas cilvēkiem aizliegt runāt par islāmu.

Petīcijas autori norāda, ka pilsētas mērs ir bīstams sabiedrībai, tāpēc tikai visa Apvienotā Karaliste kopīgiem spēkiem var atbrīvot viņu no amata.

Jau ziņots, ka tieši Hans bija tas, kurš iestājās par Lielbritānijas palikšanu Eiropas Savienībā (ES). Viņš arī rīkoja kampaņu pret "Brexit".

Vēstīts, ka pagājušā gada maijā par Londonas mēru ar 57% balsu ievēlēts opozīcijā esošo leiboristu kandidāts Hans, kurš tādējādi kļuvis par pirmo musulmani Lielbritānijas galvaspilsētas vadītāja krēslā.

Par Hanu, kurš ir pakistāniešu izcelsmes autobusa vadītāja dēls, balsoja 1 310 143 londonieši. Savukārt viņa sāncensis multimiljonārs Zaks Goldsmits, kas pārstāvēja premjerministra Deivida Kamerona vadītos konservatīvos, ieguva 994 614 balsu.

Ļoti asās kampaņas laikā 45 gadus vecais bijušais cilvēktiesību advokāts Hans tika apsūdzēts par sakariem ar islāma ekstrēmistiem, taču savā uzrunā pēc rezultātu paziņošanas, viņš solīja būt par "visu londoniešu mēru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!