Foto: AP/Scanpix
Čečenijā, atvairot nemiernieku uzbrukumu armijas bāzei, bojā gājuši seši pērn izveidotās Krievijas Nacionālās gvardes karavīri, vēsta "abcnews".

Uzbrukums biezā miglā noticis gvardes militārajai bāzei. Izcēlusies apšaude, kuras rezultāti bojā gājuši seši gvardes karavīri un seši nemiernieki.

Diviem no uzbrucējiem, kā ziņo Krievijas ziņu aģentūras, bijušas piestiprinātas pašnāvnieku spridzekļu jostas.

Ziņots, ka 2016. gada sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par Nacionālās gvardes veidošanu. Kā tobrīd skaidroja eksperti, Kremlis cenšas nostiprināt drošības struktūras, bažījoties, ka smagā ekonomiskā krīze var izraisīt nemierus.

Čečenija ir Krievijas federācijas republika, kura atrodas Ziemeļkaukāza federālajā apgabalā.

Šis reģions vienmēr ir bijis karu un militāru sadursmju skarts, jo atrodas uz robežas starp islāma un kristiešu zemēm. 1991. gadā Čečenija tika pasludināta par neatkarīgu valsti, taču to neatzina neviena cita pasaules valsts.

Starp Čečeniju un Krieviju 90. gados norisinājās divi kari, kuros bija ļoti daudz upuru. No 2001. gada Krievijas ietekmē un militārā uzraudzībā Čečenijā tiek veidotas Krievijai paklausīgas Čečenijas pārvaldes institūcijas.

Kopš 2007. gada Čečeniju vada prezidenta Putina uzticības persona - 39 gadus vecais Ramzans Kadirovs.

Cilvēktiesību aktīvisti Kadirovu un viņa drošībniekus apsūdz nopietnos noziegumos, tostarp cilvēku nolaupīšanās, spīdzināšanā un ārpustiesas slepkavībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!