Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa padomniece Kelienna Konveja pirmdien atzina, ka viņai nav zināmas liecības, kas runātu par labu Trampa apgalvojumiem, ka viņa priekštecis Baraks Obama vēlēšanu kampaņas gaitā būtu licis noklausīties viņa sarunas.

"Atbilde ir tāda, ka man nav nekādu liecību, un es esmu ļoti laimīga par to. Pārstāvju palātas Izlūkošanas komiteja veic izmeklēšanu," telekanālam ABC sacīja Konveja.

Pārraidē Trampa padomniece bija spiesta paskaidrot savus nedēļas nogalē paustos spriedumus, no kuriem varēja saprast, ka Obama licis veikt vērienīgu Trampa izspiegošanu.

"Es varu pateikt to, ka ir daudz veidu, kā izspiegot vienam otru," svētdien Ņūdžersijas laikrakstā "The Record" publicētajā intervijā sacīja Konveja.

Cilvēkus "var izspiegot ar viņu telefoniem un pavisam noteikti ar viņu televizoriem, daudzos veidos", arī ar "mikroviļņu krāsnīm, kas pārvēršas par kamerām", viņa sacīja laikrakstam. "Mēs zinām, ka tas ir modernās dzīves fakts."

Izteikumi izpelnījās dzēlības un izsmieklu internetā, tāpēc jau pirmdien Konvejai nācās pie tiem atgriezties, telekanāla ABC pārraidē "Good Morning America" skaidrojot, ka viņa runājusi par "izspiegošanu kopumā" un nevis par prezidenta apsūdzībām par noklausīšanos Trampa tornī.

Gan Obama ar sava preses sekretāra starpniecību, gan bijušais nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klapers nolieguši, ka būtu dota pavēle par noklausīšanās operācijas īstenošanu pret Trampu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!