Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons tuvākajās nedēļās dosies uz Krieviju, kur viņa būs augsta līmeņa politiskās sarunas, sestdien paziņoja viņa birojs.

Tā būs pirmā oficiālā Lielbritānijas ārlietu ministra vizīte Maskavā vairāk nekā piecu gadu laikā.

Ārlietu ministrijas preses pārstāve uzsvēra, ka vizīte nav atgriešanās pie "ierastās darba kārtības", norādot, ka Lielbritānijas pieeja Krievijai ir "iesaistīties, taču piesargāties".

"Diskusijas koncentrēsies uz Lielbritānijas-Krievijas attiecībām un pašreizējiem starptautiskajiem jautājumiem, ieskaitot Sīriju un Ukrainu, kur mums joprojām ir ievērojamas domstarpības," sacīja pārstāve. "Tā nav atgriešanās pie ierastās darba kārtības un ārlietu ministrs arī tālāk būs stingrs jautājumos, kuros mums viedokļi atšķiras."

Lielbritānijas attiecības ar Krieviju pasliktinājās pēc Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko slepkavības Londonā 2006. gadā. Ļitviņenko, kurš atklāti kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, 2006. gada 1.novembrī viesnīcā Londonā 43 gadu vecumā tika nāvējoši saindēts ar tēju, kurai bija pievienots radioaktīvais polonijs-2, un 2006. gada 23. novembrī nomira.

Lielbritānija arī aktīvi atbalsta sankcijas Krievijai par uzbrukumu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!