Foto: AFP/Scanpix

ASV iekšzemes drošības ministrs Džons Kellijs ceturtdien paziņojis, ka vēršanās pret nelegālajiem imigrantiem nenovedīšot pie masu deportācijām un ka cīņā ar nelegālajiem imigrantiem netikšot iesaistīta armija.

"Nebūs nekādu, uzsveru, nekādu masu deportāciju," preses konferencē Mehiko norādīja Kellijs. "Imigrācijas operācijās armija netiks izmantota."

Iepriekš Kellijs un ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons Mehiko tikās ar saviem meksikāņu kolēģiem.

ASV iekšzemes drošības ministrs uzsvēra, ka viss, kas tiks darīts nelegālās imigrācijas novēršanai, tiks darīts tiesiski, un ņemot vērā cilvēktiesības.

Kellijs arī apsolīja, ka jebkura ASV rīcība tiks cieši koordinēta ar Meksikas varasiestādēm.

Savukārt Tilersons paziņoja, ka Vašingtona un Mehiko esot "vienotas savā apņēmībā" uzturēt likumu un kārtību uz abu valstu robežas. Abas valdības vēlas likvidēt "transnacionālos noziedzīgos tīklus", kas nodarbojas ar narkotiku un cilvēku kontrabandu uz Savienotajām Valstīm, norādīja ASV valsts sekretārs.

Viņš piebilda, ka Kellijs, tiekoties ar meksikāņu amatpersonām, uzsvēris arī, cik liela nozīmē ir apturēt ieroču un skaidrās naudas plūsmu no ASV uz Meksiku.

Iepriekš ceturtdien ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka nelegālo imigrantu deportēšana esot "militāra operācija", jo Savienotās Valstis esot ļāvušas savā teritorijā iekļūt pārāk lielam skaitam "sliktu cilvēku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!