Foto: Reuters/Scanpix

Gar Lielbritānijas krastiem trešdien no misijas Sīrijā mājup devās Krievijas karakuģi, kurus Lielbritānijas bruņotie spēki drošības nolūkos pavadīja, līdz tie pametīs šai valstij piederošos ūdeņus, vēsta aģentūra "Reuters".

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons tos nodēvēja par Krievijas "kauna kuģiem". Gar Lielbritāniju peldēja Krievijas aviācijas bāzes kuģis "Admirālis Kuzņecovs" un tā atbalsta kuģi. Briti drošības nolūkos nolēma tiem sekot ar iznīcinātājiem "RAF Typhoon".

"Mēs uzmanīsim "Admirāli Kuzņecovu" un tā atbalsta kuģus, līdz tie atgriezīsies Krievijā. Tas ir kauna kuģis, kura misija bija tikai paildzināt Sīrijas cilvēku mocības," teikts Felona paziņojumā.

"Mēs uzmanīsim šo kuģu katru kustību Lielbritānijas ūdeņos, lai saglabātu valstī drošību," viņš piebilda.

Par "Admirāļa Kuzņecova" braucienu gar Lielbritānijas krastiem tviterī pasmīkņāja arī Latvijas vēstniece Apvienotajā Karalistē Baiba Braže. Viņa ironizē, ka dūmojošais bāzes kuģis ir iemesls, kāpēc Londonā šodien ir apmācies.

7. janvārī Krievija paziņoja, ka samazina spēku klātbūtni Sīrijā, tostarp nosūta mājās karaflotes lepnumu – aviācijas bāzes kuģi "Admirālis Kuzņecovs". Par šī kuģa misiju Vidusjūrā var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!