Foto: AFP/Scanpix

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs otrdien apstiprinājis, ka čečenu militārās policijas bataljonu rūpējas par kārtību kara plosītās Sīrijas pilsētā Alepo, vēsta aģentūra AFP.

Kadirovs savā "Instagram" kontā ierakstījis, ka deputāts Adams Delimhanovs un Čečenijas galvenais muftijs Salaho Hadži Mežijevs Sīrijā apciemojuši militārās policijas bataljonu, kurā "dien jauni cilvēki no Čečenijas".

"Karavīri ar lepnumu stāstīja, ka viņiem ir tas gods aizsargāt mieru un sabiedrisko kārtību Alepo, aizstāvot civiliedzīvotājus no teroristu uzbrukumiem," raksta Kadirovs.

Krievija 2015. gada septembrī, sniedzot atbalstu prezidenta Bašara al Asada spēkiem, Sīrijā sāka gaisa operāciju, bet noliedza jebkādus plānus iesaistīties sauszemes kaujās.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pērnā gada decembrī ziņoja, ka kārtības un miera uzturēšanai uz Alepo ir nosūtīta militārā policija. Otrdien Krievijas TV vēstīja, ka militārā policija apmāca savus sīriešu kolēģus, lai dotos kopīgās patruļās pilsētā.

Savukārt Kadirovs decembrī paziņoja, ka čečeni Sīrijā apsargās Krievijas militāro bāzi Hmeimimā. Viņš gan noliedz mediju ziņas, ka čečenu amatpersonas formē īpašus čečenu bataljonus dienestam Sīrijā, norāda AFP.

Vēstīts, ka mediju rīcībā 2016. gada decembrī nokļuva video, kurā esot redzama čečenu karavīru gatavošanās doties uz Sīriju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!