Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkoreja tuvākajā laikā varētu veikt jaunu raķetes izmēģinājumu, atsaucoties uz ASV varas iestāžu pārstāvjiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Dienvidkorejas mediji, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestos, norādījuši, ka Phenjana gatavojot pārbaudīt jaunu un modernizētu prototipu starpkontinentālajai ballistiskajai raķetei (ICBM).

Tas, iespējams, varētu notikt jau piektdien, kad paredzēta ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācija, atsaucoties uz Dienvidkorejas medijiem, ziņo "Reuters".

Avoti ASV varas iestādēs "Reuters" sacījuši, ka viņi pagaidām nezina, kad tieši varētu notikt raķetes izmēģinājums, kā arī to, kāds varētu būt tās diapazons.

Viens no avotiem norādījis, ka šī raķetes palaišana varētu būt provokācija Trampa administrācijai.

Vēstīts, ka svētdien Ziemeļkoreja paziņoja, ka jebkurā laikā un no jebkuras vietas varētu palaist izmēģinājuma starpkontinentālo ballistisko raķeti (ICBM). Ieroču programmu attīstīšanā Ziemeļkoreja vaino ASV naidīgo politiku.

"ICBM tiks palaista jebkurā laikā un jebkurā vietā pēc galvenā komandcentra pieprasījuma," paudis kāds Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Savukārt ASV Aizsardzības ministrs Eštons Kārters uzsvēra Kārters, ASV ir gatavas notriekt Ziemeļkorejas raķeti, "ja tā tuvosies mūsu teritorijai vai mūsu draugu un sabiedroto teritorijām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!