Foto: Reuters/Scanpix
Dienu pirms sava lielā notikuma - inaugurācijas, kas notiks 20. janvārī, Vašingtonā ieradies jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps un viņa sieva Melānija, ziņo CNN.

Trampa lidmašīna nolaidusies Endrjūsa gaisa spēku bāzē, no kurienes prezidents un viņa sieva nogādāti uz savu apmešanās vietu Vašingtonā.

Trampa inaugurācija, kas solās būt netradicionāla, kāda, spriežot pēc Trampa izteikumiem, varētu būt arī viņa prezidentūra.

Parasti prezidents apmeklē astoņas līdz desmit inaugurācijas balles, bet Tramps gatavojas piedalīties tikai trīs šādos pasākumos.

Arī vairāk nekā 50 ASV Demokrātu partijas kongresmeņu paziņojuši, ka boikotēs Trampa inaugurāciju. Tiesa, šis nav pirmais gadījums, kad prezidenta inaugurācija tiek masveidā boikotēta. Piemēram, 1973. gadā aptuveni 80 kongresmeņi boikotēja Ričarda Niksona inaugurāciju.

Trampa inaugurācijas ceremoniju piektdien grasās apmeklēt 800 līdz 900 tūkstoši cilvēku.

Jau vēstīts, ka dienu pirms lielā notikuma Vašingtonā ieradusies viņa vecākā meita Ivanka Trampa. Kā vēsta ārvalstu mediji, Ivanka Vašingtonā ieradusies ar ģimeni – vīru Džaredu un kopīgajiem trim bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!