Foto: Kadrs no filmas

Jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas dienā portāls "Delfi" sadarbībā ar televīziju "Pro TV" Latvijā piedāvā unikālu iespēju noskatīties dokumentālu filmu "Tramps: ko viņš nozīmē Eiropai" ("Trump: And What He Means to Europe").

Filmas veidotāji tikās ar nozīmīgākajiem politikas ietekmētājiem un Vašingtonas gaiteņu pazinējiem, lai rastu atbildes uz jautājumiem, kuri interesē Austrumu un Centrāleiropas valstis. Viņu vidū ir bijušais CIP direktors Roberts Džeims Vulsijs, ASV kongresmenis un Iekšējās drošības komitejas priekšsēdētājs Maikls Makkauls, politologs un Baltā nama komunikācijas direktors Deivids Gergens, vadošais "Washington Post" ārpolitikas korespondents Deivids Igantiuss, kā arī prezidenta padomnieks un Ārlietu attiecību padomes vadītājs Ričards Hāss.

Cita starpā tie skaidro, vai Tramps "pārdosies" Putinam, vai nesabruks NATO,vai Eiropas Savienība saglabāsies, kāda tā ir, un vai Tramps vēlas tās galu. Tāpat filmā meklētas atbildes uz jautājumiem, kas ir 45. ASV prezidenta izveidotajā "ģenerāļu komandā" un kādus padomus tie varētu dot.

Filma tapusi pēdējo nedēļu laikā un dod ieskatu ekspertu pašreizējā skatījumā uz gaidāmo prezidentūru ekonomiski, militāri un politiski nozīmīgākajā valstī pasaulē.

Filma "Tramps: ko viņš nozīmē Eiropai" skatāma angļu valodā ar pārstāstu un galvenajām tajā izteiktajām idejām latviešu valodā zem tās:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!