Foto: AP/Scanpix
Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps atkal apšaubījis Savienoto Valstu izlūkdienestu secinājumus, ka Krievija, izmantojot hakerus, iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā.

"Ziniet, es vienkārši gribu, lai viņi [izlūkdienesti] ir nekļūdīgi," Tramps sestdien sacīja žurnālistiem sava īpašumā "Maralago" Floridas štata Palmbīčā.

Tramps atgādināja, ka ASV izlūkdienesti kļūdījušies, kad apsūdzējuši Sadama Hueina režīmu, ka tam ir masu iznīcināšanas ieroči, kas noveda pie Savienoto Valstu iebrukuma Irākā 2003.gadā.

Tā bija "katastrofa, un viņiem nebija taisnība", teica jaunievēlētais ASV prezidents.

Viņš uzsvēra, ka ASV rīkojas negodīgi, apsūdzot Krieviju hakeruzbrukumos, ja par to nav pilnīgas pārliecības.

"Un es zinu ļoti daudz par hakeruzbrukumiem. Un hakeruzbrukumus ir ļoti grūti pierādīt. Tāpēc tas varēja būt kāds cits. Un es arī zinu lietas, ko nezina citi cilvēki, un tāpēc viņi nevar būt droši par situāciju," norādīja Tramps.

Uz jautājumu, kas ir zināms viņam, bet nav zināms citiem, Tramps atbildēja: "Jūs to uzzināsiet otrdien vai trešdien."

Vaicāts, cik svarīga būs kiberdrošība viņa administrācijai pēc viņa inaugurācijas prezidenta amatā 20.janvārī, Tramps teica: "Tā ir ļoti svarīga. Jau jums ir kaut kas patiešām svarīgs, uzrakstiet to [uz papīra] un nosūtiet ar kurjeru, vecmodīgajā veidā. Jo - es jums teikšu - neviens dators nav drošs. Man vienalga, ko viņi saka, bet neviens dators nav drošs."

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Maskavas kiberuzbrukumiem, Savienotās Valstis ceturtdien vērsa jaunas sankcijas pret Krieviju. No ASV tika izraidīti 35 Krievijas diplomāti, un sankcijas vērstas pret deviņām organizācijām un fiziskajām personām, tostarp pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un pret Krievijas bruņoto spēku izlūkdienestu. Tiks slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti "ar izlūkošanu saistītiem mērķiem".

Tramps jau iepriekš apšaubījis, ka hakeruzbrukumos vainojama Maskava, kā arī atzinīgi novērtējis Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu neatbildēt uz jaunākajām sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!