Foto: AFP/Scanpix
Romas Pāvests Francisks svētdien savā tradicionālajā Ziemassvētku dienas vēstījumā "Urbi et Orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicinājis izbeigt asinsizliešanu karos un terora aktos un meklēt problēmu risinājumu sarunu ceļā.

Runājot par gandrīz sešus gadus ilgušo karu Sīrijā, viņš paudis pārliecību, ka tajā "lijis jau pārāk daudz asiņu". "Pienācis laiks ieročiem apklust pavisam, un starptautiskajai kopienai aktīvi jācenšas panākt risinājumu sarunās," viņš uzsvēris, uzrunājot desmitiem tūkstošus cilvēku no Vatikāna Svētā Pētera bazilikas balkona.

Pieminot teroristisko uzbrukumu upurus, tostarp cilvēkus, kas pirmdien zaudēja dzīvību Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, pāvests vēlējis dvēseles mieru tiem, kuri šajos uzbrukumos zaudējuši tuviniekus.

Viņš arī vērsies pie izraēliešiem un palestīniešiem un vēlējis viņiem "drosmi un apņēmību sākt rakstīt jaunu vēstures lappusi, kurā naids un atriebība piekāpsies vēlmei kopīgi celt nākotni, kurā valdītu saprašanās un saskaņa".

Pāvests Francisks iestājies par mieru arī Irākā, Lībijā un Jemenā un izteicis cerību, ka beigsies konflikti Āfrikā, tai skaitā Nigērijā un Dienvidsudānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!