Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ceturtdien apsūdzēja Lielbritānijas armiju par Krievijas militāro zīmotņu izmantošanu ienaidnieka apzīmēšanai apmācību laikā, sakot, ka šādu metodi Otrā pasaules kara laikā izmantoja nacistiskā Vācija.

Šoigu pavēstīja, ka britu karavīri poligonā Solsberi līdzenumā "ienaidnieka apzīmēšanai sākuši izmantot Krievijā ražotus tankus un Krievijas bruņoto spēku formastērpus".

"Pēdējo reizi šādu apmācību metodi izmantoja nacistiskā Vācija Otrā pasaules kara laikā," paziņoja ministrs.

Šoigu piebilda, ka NATO ir divkāršojusi savu militāro mācību intensitāti, un vairums to ir "pretkrieviskas".

"NATO ir pasludinājusi Krieviju par galveno draudu un turpina stiprināt savu militāro potenciālu pie mūsu robežām," paziņoja ministrs.

NATO un Maskavas attiecības pasliktinājās pēc tam, kad Krievija 2014.gada martā anektēja Ukrainai piederoši Krimas pussalu, un Austrumeiropas valstis ir paudušas bažas, ka tās var kļūt par nākamo Krievijas agresijas mērķi.

NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par četru alianses bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā.

Tikmēr Maskava apsūdzējusi NATO par pretošanos "neeksistējošiem draudiem".

Eiropas valstis ir kritizējušas Krievijas oktobrī veikto operacionāli taktisko raķešu kompleksu "Iskander" izvietošanu Kaļiņingradā.

Reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, NATO ir apturējusi visu praktisko sadarbību ar Krieviju, lai arī daži komunikācijas kanāli ir palikuši atvērti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!