Foto: AP/Scanpix

"Visapspriestākais" temats 2016. gadā sociālajā tīklā "Facebook" bija ASV prezidenta vēlēšanas, ceturtdien blogā pavēstīja sociālā tīkla pārstāvji.

Otrs populārākais temats bijušas politiskās norises Brazīlijā, arī prezidentes Dilmas Rusefas impīčmenta process.

Trešajā vietā ierindojusies viedtelefonu paplašinātās realitātes spēle "Pokemon Go".

Citu populārāko tēmu vidū, kas piesaistījušas "Facebook" 1,79 miljardu lietotāju uzmanību, ir nopietnāki jautājumi, tādi kā kustība "Black Lives Matter" ("Melno dzīvībām ir nozīme"), kas ierindojusies ceturtajā vietā, un Rodrigo Dutertes ievēlēšanas Filipīnu prezidenta amata, kas ir piektais apspriestākais temats.

Sestajā vietā ir olimpiāde, tai seko Breksits, amerikāņu futbola Superkauss, rokzvaigznes Deivida Bovija un boksa ikonas Muhameda Ali aiziešana mūžībā.

Populārākās tēmas noskaidrotas, izvērtējot, cik bieži tās parādījušās ierakstos sociālajā tīklā no 1. janvāra līdz 27. novembrim, paskaidroja "Facebook" pārstāvji.

"Facebook" pirmo reizi noteicis arī gada skatītāko video, un par tādu kļuvis materiāls, kuru uzfilmējusi "mamma Čubaka" - kāda teksasiete, kas, aplikusi Zvaigžņu karu personāža masku, histēriski smejas pie auto stūres. Šis vide skatīts vairāk nekā 160 miljonus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!