Foto: Sputnik/Scanpix

Nepilnu mēnesi kopš iznīcinātāja MiG-29K avārijas Vidusjūrā nogāzusies jau otrā Krievijas kaujas lidmašīna, kas izvietota uz aviācijas bāzes kuģa "Admiral Kuzņecov", vēsta aģentūra AFP.

Avārija notikusi sestdien, kad Su-33 lidmašīna atgriezusies no operācijas Sīrijā, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju, vēsta aģentūra "RIA Novosti". Katastrofas iemesls – pārplīsusi lidmašīnas bremzēšanas trose, kā dēļ lidaparāts nav spējis apstāties uz kuģa klāja.

Pilots veiksmīgi katapultējies un viņu uzņēmis flotes glābšanas helikopters. Pilota veselībai nekas nekaiš, atzīmē ministrija.

14. novembrī Vidusjūrā jau avarēja MiG-29K lidmašīna, kas bija bāzēta uz "Admiral Kuzņecov".

Krievijas karakuģu grupa ar valsts vienīgo aviācijas bāzes kuģi "Admiral Kuzņecov" Vidusjūrā pie Sīrijas krastiem ieradās novembra vidū. Krievija Sīrijas pilsoņu karā atbalsta prezidenta Bašaras al Asada spēkus, sniedzot tiem masīvu gaisa atbalstu. Sīvākās kaujas tagad notiek par Alepo pilsētu, no kuras Krievijas un Asada spēki cenšas padzīt nemiernieku karotājus.

Pirmo reizi uzlidojumus Sīrijā no bāzes kuģa Krievijas lidmašīnas veica 15. novembrī. NATO iepriekš pauda bažas, ka “Admiral Kuzņecov” varētu tikt izmantots Alepo bombardēšanas pastiprināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!