ASV prezidents Baraks Obama ir paziņojis, ka viņa sieva Mišela nekad nekandidēs prezidenta vēlēšanās.

"Mišela nekad nekandidēs uz šo amatu," Obama sacīja intervijā, kas tika sniegta žurnālam "Rolling Stone" dienā pēc Donalda Trampa pārsteidzošās uzvaras, kad dažos sociālajos medijos pavīdēja aicinājums pirmajai lēdijai apsvērt iespēju kādreiz kandidēt uz Balto namu no Demokrātu partijas.

"Viņa ir talantīgs cilvēks, cik man zināms. Jūs varat redzēt neticamo rezonansi, kāda viņai ir ar amerikāņiem. Bet es jokoju, ka viņa ir pārāk saprātīga, lai gribētu būt politikā," teica Obama.

Mišela Obama, kas ir pirmā melnādainā pirmā lēdija ASV vēsturē, atstās Balto namu 20. janvārī, kad viņai būs 53 gadi. Viņas vīrs ir 55 gadus vecs.

Mišela Obama prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā aktīvi atbalstīja Hilariju Klintoni un kritizēja Trampa attieksmi un izturēšanos pret sievietēm.

Nesen veiktā Gelapa aptaujā Mišelas Obamas popularitātes reitings amerikāņu sabiedrībā bija 79%, un tas bija pat augstāks nekā viņas vīram – pirmajam melnādainajam ASV prezidentam.

Agrāk atbildot uz jautājumiem par savām ambīcijām, Mišela Obama vairākkārt ir sacījusi, ka viņa neies Hilarijas Klintones pēdās. Ar to tika domāta Klintones kandidēšana uz prezidenta amatu, kuru viņas vīrs Bils Klintons bija ieņēmis no 1993. līdz 2001. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!