Foto: AFP/Scanpix

Ņemot vērā, ka nākamais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka atteiksies no prezidenta algas, "Forbes" apkopojis informāciju par to, cik pašlaik saņem pasaules ietekmīgāko valstu līderi.

ASV prezidents Baraks Obama amatā saņem 400 tūkstošus ASV dolāru gadā, bet Kanādas premjers Džastins Trudo saņem 260 tūkstošus ASV dolāru gadā. Tas ir divreiz vairāk nekā parasti saņem Kanādas premjerministrs, piebilst "Forbes".

Trešo vietu ieņem Vācijas kanclere Angela Merkele, kas gadā saņem ap 234 tūkstošiem dolāru.

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidents Džeikobs Zuma gadā saņem 223 tūkstošu dolāru lielu atalgojumu, Japānas premjerministrs Sindzo Abe – 203 tūkstošus dolāru, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans – 197 tūkstošus dolāru, bet Francijas prezidents Fransuā Olands – 194 tūkstošus dolāru.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja gadā saņem 178,3 tūkstošus dolāru, savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins saņem 136 tūkstošu dolāru atalgojumu.

Itālijas premjera Mateo Renzi alga gadā veido 124,6 tūkstošus dolāru, Indijas premjerministrs Narendra Modi saņem vien 30,3 tūkstošus dolāru, bet Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vēl mazāk –22 tūkstošus dolāru.

Tramps nav pirmais ASV prezidents, kas nolēmis atteikties no darba algas, piebilst "Forbes". Herberts Hūvers un Džons Ficdžeralds Kenedijs arī atteicās no darba samaksas, ziedojot to labdarībai.

Tramps izteicies, ka ASV prezidenta amatā strādās par 1 dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!